Śniadania i kolacje Wytrawne

Pasta twarogowa z łososiem

Kalorie: 703 kcal
Białko: 65 g
Tłuszcze: 8,5 g
Węglowodany: 94 g

Składniki:
Skyr naturalny – 150g
Twaróg chudy – 125g
Łosoś wędzony – 50g
Kolendra świeża – garść
Jalapeno czerwone/zielone – według gustu
Sól – według gustu

Dodatki:
Bagietka (ujęta w wyliczeniach makro)/dowolne pieczywo.
Podana ilość pasty wystarczy na posmarowanie
około 150g pieczywa.

Przygotowanie:
1. Połącz skyr i twaróg, dokładnie rozdrobnij i wymieszaj/zblenduj, by powstała gładka pasta.

2. Łososia i jalapeno posiekaj, listki kolendry porwij, dodaj do masy twarogowej, dopraw solą, wymieszaj.

3. Bagietkę przekrój na pół, posmaruj pastą.