Na słodko Śniadania i kolacje

Owsianka z mango na ostro

Kalorie: 688 kcal
Białko: 38,3 g
Tłuszcze: 25,3 g
Węglowodany: 81,3 g

Składniki:
Płatki owsiane – 70g
Wiórki kokosowe – 15g
Płatki migdałów – 15g
Mango świeże/mrożone – 150g
Odżywka białkowa waniliowa/kokosowa – 30g
Erytrytol/inny słodzik – według gustu
Papryczka chili – według gustu
Woda – około 250ml

Przygotowanie:
1. Płatki owsiane zalej wodą – około 0,5cm ponad linię płatków. Dodaj papryczkę chili posiekaną w plastry i słodzik, wymieszaj. Gotuj przez około 5 minut, aż płatki napęcznieją i pochłoną wodę.

2. Mango obierz, pokrój w kostkę.

3. Pod koniec gotowania płatków, cały czas mieszając dodaj odżywkę białkową, wiórki kokosowe, płatki migdałów i kawałki mango.