Na s艂odko 艢niadania i kolacje

Owsianka z mango na ostro

Kalorie: 688 kcal
Bia艂ko: 38,3 g
T艂uszcze: 25,3 g
W臋glowodany: 81,3 g

Sk艂adniki:
P艂atki owsiane 鈥 70g
Wi贸rki kokosowe 鈥 15g
P艂atki migda艂贸w 鈥 15g
Mango 艣wie偶e/mro偶one – 150g
Od偶ywka bia艂kowa waniliowa/kokosowa 鈥 30g
Erytrytol/inny s艂odzik – wed艂ug gustu
Papryczka chili – wed艂ug gustu
Woda 鈥 oko艂o 250ml

Przygotowanie:
1. P艂atki owsiane zalej wod膮 – oko艂o 0,5cm ponad lini臋 p艂atk贸w. Dodaj papryczk臋 chili posiekan膮 w plastry i s艂odzik, wymieszaj. Gotuj przez oko艂o 5 minut, a偶 p艂atki nap臋czniej膮 i poch艂on膮 wod臋.

2. Mango obierz, pokr贸j w kostk臋.

3. Pod koniec gotowania p艂atk贸w, ca艂y czas mieszaj膮c dodaj od偶ywk臋 bia艂kow膮, wi贸rki kokosowe, p艂atki migda艂贸w i kawa艂ki mango.