艢niadania i kolacje Wytrawne

Cukinia faszerowana fet膮 i w臋dzon膮 piersi膮

Kalorie: 432 kcal
Bia艂ko: 40,7 g
T艂uszcze: 21 g
W臋glowodany: 19,8 g

Sk艂adniki na 2 porcje:
W臋dzona pier艣 z kurczaka 鈥 150g
Feta light (10-12% t艂uszczu) – 270g
Jajo kurze r.L – 1 sztuka
Cukinia – jedna du偶a lub 2 ma艂e
Cebula czerwona 鈥 1 sztuka
Pomidorki koktajlowe – 2-3 gar艣ci
Bazylia 艣wie偶a – 2-3 gar艣ci
Czosnek – 1-2 z膮bki
Pieprz 艣wie偶o mielony – wed艂ug gustu

Przygotowanie:
1. Fet臋, pier艣 z kurczaka i cebul臋 pokr贸j w kostk臋.
Dodaj przekrojone na p贸艂 pomidorki koktajlowe, jajko, przeci艣ni臋ty czosnek i bazyli臋. Dopraw pieprzem, wymieszaj.

2. Cukini臋 przekr贸j na p贸艂, wydr膮偶 nasiona, nape艂nij farszem. Piecz w 180 stopniach przez oko艂o 30 minut.