Śniadania i kolacje Wytrawne

Cukinia faszerowana fetą i wędzoną piersią

Kalorie: 432 kcal
Białko: 40,7 g
Tłuszcze: 21 g
Węglowodany: 19,8 g

Składniki na 2 porcje:
Wędzona pierś z kurczaka – 150g
Feta light (10-12% tłuszczu) – 270g
Jajo kurze r.L – 1 sztuka
Cukinia – jedna duża lub 2 małe
Cebula czerwona – 1 sztuka
Pomidorki koktajlowe – 2-3 garści
Bazylia świeża – 2-3 garści
Czosnek – 1-2 ząbki
Pieprz świeżo mielony – według gustu

Przygotowanie:
1. Fetę, pierś z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę.
Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, jajko, przeciśnięty czosnek i bazylię. Dopraw pieprzem, wymieszaj.

2. Cukinię przekrój na pół, wydrąż nasiona, napełnij farszem. Piecz w 180 stopniach przez około 30 minut.