Obiady Health & Fitness Wytrawne

Kurczak z Chorizo

Kalorie: 446 kcal
Bia艂ko: 60 g
T艂uszcze: 17,5 g
W臋glowodany: 13,7 g
Kurczak z Chorizo

Sk艂adniki:
Pier艣 z kurczaka 鈥 oko艂o 200g
Chorizo pikantne 鈥 30g
Ser Pi贸rko 鈥 10g*
Parmezan 鈥 10g
Papryka czerwona 鈥 陆 du偶ej sztuki
Cebula czerwona 鈥 陆 sztuki
Czosnek 鈥 2 z膮bki
Papryka s艂odka mielona 鈥撀 艂y偶eczki
Papryka w臋dzona 鈥 陆 艂y偶eczki
Rozmaryn suszony 鈥 陆 艂y偶eczki
Jalapeno suszone(lub chili w p艂atkach) 鈥 陆 艂y偶eczki
S贸l 鈥 do smaku

*je偶eli makro Wam pozwala mo偶ecie u偶y膰 dowolnego sera

Przygotowanie:
1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Chorizo pokr贸j w drobn膮 kostk臋, podsma偶 razem z papryk膮 pokrojon膮 w paski i cebul膮 pokrojon膮 w pi贸rka. Pod koniec sma偶enia dodaj przeci艣ni臋ty/starty czosnek.

2. Pier艣 natnij g艂臋boko wzd艂u偶, ale nie przecinaj jej na 2 cz臋艣ci. Po rozci臋ciu mo偶esz j膮 delikatnie rozbi膰.
Mi臋so natrzyj mieszank膮 soli, w臋dzonej i s艂odkiej papryki.
Parmezan i ser pi贸rko zetrzyj, wymieszaj z suszonym jalapeno i rozmarynem, mieszank臋 podziel na 3 cz臋艣ci.

3. Po艂贸wk臋 piersi posyp mieszank膮 ser贸w, nast臋pnie u艂贸偶 farsz z warzyw i chorizo, posyp kolejn膮 porcj膮 sera. Przykryj drug膮 po艂ow膮 piersi.

4. Piecz przez oko艂o 20 minut. Kilka minut przed ko艅cem pieczenia posyp ostatni膮 porcj膮 sera.

Danie podaj z pozosta艂ym farszem i dowolnym 藕r贸d艂em w臋glowodan贸w.