艢niadania i kolacje

Omlet ziemniaczany z kie艂bas膮

Kalorie: 690 kcal
Bia艂ko: 48,5 g
T艂uszcze: 40,5 g
W臋glowodany: 33,5 g

Sk艂adniki:
Kie艂basa z kurczaka (Sielska krucha) 鈥 80g
Cheddar/inny ser 鈥 30g
Ziemniak ugotowany – 150g
Jaja kurze r.L 鈥 3 sztuki
Oliwa 鈥 5g
Cebula bia艂a – 膰wiartka
Pieprz – wed艂ug gustu
S贸l – wed艂ug gustu
Opcjonalnie inne dodatki warzywne.

Przygotowanie:
1. Kie艂bas臋 pokr贸j w plastry, cebul臋 w pi贸rka, podsma偶 na 5ml oliwy.

2. Ugotowanego ziemniaka rozgnie膰, po艂膮cz z jajkami, dopraw pieprzem i sol膮. Do masy dodaj lekko ostudzon膮 kie艂bas臋 z cebul膮, po艂ow臋 porcji startego sera.

3. Patelni臋 posmaruj r臋cznikiem papierowym nas膮czonym oliw膮. Na ma艂ym ogniu usma偶 omlet.
Gotowy placek posyp reszt膮 sera.

Omlet 艣wietnie komponuje si臋 z dodatkiem ostrego sosu typu Tabasco.