Obiady Health & Fitness Wytrawne

Spaghetti z tu艅czykiem i fet膮

Kalorie: 694 kcal
Bia艂ko: 52 g
T艂uszcze: 11,3 g
W臋glowodany: 95,5 g

Sk艂adniki na 3 porcje:
Tu艅czyk w s. w艂asnym 鈥 2 puszki po 150g(Lidl)
Feta light (10-12% t艂uszczu) – 200g
Pomidory w puszce – 400g
Passata – 350g
Oliwa – 10g
Papryka 鈥 1 sztuka
Cebula czerwona 鈥 1 sztuka
Marchew – 1 sztuka
Bazylia 艣wie偶a – 2-3 gar艣ci
Czosnek – 1-2 z膮bki
Oregano 鈥 1 艂y偶eczka
Tymianek – 1 艂y偶eczka
Pieprz 艣wie偶o mielony – wed艂ug gustu
Papryczka chili – wed艂ug gustu
Makaron spaghetti – 300g

Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj wed艂ug instrukcji na opakowaniu.

2. Cebul臋, marchew, papryk臋 i chili posiekaj na dowolne kawa艂ki, podsma偶 na rozgrzanej oliwie. Pod koniec sma偶enia dodaj przeci艣ni臋ty lub posiekany czosnek.
Do zeszklonych warzyw dodaj ods膮czonego tu艅czyka, pomidory, passat臋. Zagotuj, delikatnie mieszaj膮c, by tu艅czyk nie rozpad艂 si臋 na ma艂e kawa艂ki.
Do gor膮cego sosu dodaj zio艂a i pokrojon膮 w kostk臋 fet臋 (mo偶esz te偶 u偶y膰 fety light w kostkach, np. Apetina z bazyli膮 i oregano). Gotuj przez 2-3 minuty.

3. Przed podaniem dopraw 艣wie偶o mielonym pieprzem.