艢niadania i kolacje Wytrawne

Chleb w jajku 脿 la omlet

Kalorie: 620 kcal
Bia艂ko: 43,5 g
T艂uszcze: 34 g
W臋glowodany: 40 g

Sk艂adniki:
Pieczywo 鈥 60g (2 kromki chleba/kajzerka)
Cheddar/inny ser 鈥 40g/2 plastry
Szynka z piersi kurczaka – 30g
Jaja kurze r.L 鈥 3 sztuki
Oliwa 鈥 5g
Pomidor – 1 sztuka
Pieprz – wed艂ug gustu
S贸l – wed艂ug gustu
Jalapeno – wed艂ug gustu.

Przygotowanie:
1. Na patelni nale艣nikowej rozgrzej oliw臋. Na g贸rnej i dolnej lewej 膰wiartce u艂贸偶 kromki chleba/przekrojon膮 na p贸艂 kajzerk臋. Po prawej u艂贸偶 pokrojonego w grube plastry pomidora i chud膮 szynk臋.

2. Gdy pieczywo lekko si臋 zrumieni, dodaj rozbe艂tane jajka, doprawione pieprzem i sol膮. Sma偶 pod przykryciem na ma艂ym ogniu do ca艂kowitego 艣ci臋cia.

3. 艢ci臋ty omlet prze艂贸偶 plastrami sera, posyp marynowanymi jalapeno. Nast臋pnie natnij po 艣rodku, pomi臋dzy prawymi 膰wiartkami i z艂贸偶 na p贸艂(prawa do lewej )…i jeszcze raz na p贸艂, aby dodatki zamkn臋艂y si臋 pomi臋dzy pieczywem.