Na s艂odko 艢niadania i kolacje

Owsianka z bananem i mas艂em orzechowym

Kalorie: 681 kcal
Bia艂ko: 41,3 g
T艂uszcze: 22,8 g
W臋glowodany: 82 g
owsianka z bananem i mas艂em orzechowym

Sk艂adniki:
P艂atki owsiane 鈥 70g
Mas艂o orzechowe 鈥 30g
Banan 鈥 jeden 艣redni/ma艂y
Bor贸wki ameryka艅skie – 30g
Od偶ywka bia艂kowa waniliowa 鈥 30g
Erytrytol/inny s艂odzik – wed艂ug gustu
Cynamon – wed艂ug gustu
Woda 鈥 oko艂o 250ml

Przygotowanie:
1. P艂atki owsiane zalej wod膮, oko艂o 0,5cm ponad lini臋 p艂atk贸w. Dodaj s艂odzik, 3/4 rozgniecionego banana, mas艂o orzechowe i cynamon. Gotuj przez oko艂o 5 minut, a偶 p艂atki nap臋czniej膮 i poch艂on膮 wod臋.

2. Pod koniec gotowania, ca艂y czas mieszaj膮c dodaj od偶ywk臋 bia艂kow膮. Gotow膮 owsiank臋 posyp bor贸wkami, prze艂贸偶 plastrami banana.