Na słodko Śniadania i kolacje

Owsianka z bananem i masłem orzechowym

Kalorie: 681 kcal
Białko: 41,3 g
Tłuszcze: 22,8 g
Węglowodany: 82 g
owsianka z bananem i masłem orzechowym

Składniki:
Płatki owsiane – 70g
Masło orzechowe – 30g
Banan – jeden średni/mały
Borówki amerykańskie – 30g
Odżywka białkowa waniliowa – 30g
Erytrytol/inny słodzik – według gustu
Cynamon – według gustu
Woda – około 250ml

Przygotowanie:
1. Płatki owsiane zalej wodą, około 0,5cm ponad linię płatków. Dodaj słodzik, 3/4 rozgniecionego banana, masło orzechowe i cynamon. Gotuj przez około 5 minut, aż płatki napęcznieją i pochłoną wodę.

2. Pod koniec gotowania, cały czas mieszając dodaj odżywkę białkową. Gotową owsiankę posyp borówkami, przełóż plastrami banana.