Obiady Health & Fitness Wytrawne

艁oso艣 w sosie mango z tagliatelle

Kalorie: 728 kcal
Bia艂ko: 43 g
T艂uszcze: 22,7 g
W臋glowodany: 73,2 g

Sk艂adniki na 2 porcje:
Filet z 艂ososia 鈥 300g
Mango – 1 du偶a sztuka, ~500g
Makaron tagliatelle – 140g
Sos sojowy 鈥 2-3 艂y偶ki
Mi贸d – 30g (lub erytrytol)
Imbir 鈥 kawa艂ek ~1,5-2cm
Limonka – sok z po艂贸wki
Kolendra – gar艣膰
Papryczka chili – wed艂ug gustu
S贸l – wed艂ug gustu

Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj wed艂ug instrukcji na opakowaniu.

2. 艁ososia umyj, osusz, zamarynuj w po艂owie sosu sojowego i miodu, startym imbirze., drobno posiekanym chili.
Ryb臋 prze艂贸偶 (od strony sk贸ry) na rozgrzan膮 patelni臋, du艣 na ma艂ym ogniu, podlewaj膮c od czasu do czasu marynat膮, kt贸ra zosta艂a w naczyniu.

3. Mango obierz, prze艂贸偶 do blendera.
Dodaj reszt臋 sosu sojowego i miodu, sok z limonki, papryczk臋 chili, kawa艂ek obranego imbiru i kolendr臋.
Sk艂adniki zmiksuj. W razie potrzeby dopraw erytrytolem i sol膮.

4. Gotowego 艂ososia (pokrojonego w kostk臋 lub w ca艂o艣ci) u艂贸偶 na gor膮cym makaronie, polej sosem mango.